Описание
Вафли с подсладител 4х30 гр. – Био веган вафли (БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР) 4 x 30 гр.
Състав:
Какао лешников крем 60%: оризова напиткана прах (ориз, безглутенови овесени фибри, слънчогледово олио, сол), подсладител: еритритол, слънчогледово масло, кокос на прах, какао на прах с намалено съдържание на мазнини (6%), лешникова паста(2%), емулгатор: слънчогледов лецитин, натурален лешников аромат. Вафла 40%: пшенично брашно (95%), кокосова мазнина, сол.
Алергени:
Зърнени храни, съдържащи глутен, а именно пшеница (като спелта и пшеница Хорасан), ръж, ечемик, овес и техните хибридизирани щамове и продукти от тях. Яйца и продукти от тях. Фъстъци и продукти от тях. Соя и продукти от нея. Мляко и продукти от него (включително лактоза). Ядки. Сусамово семе и продукти от него.
Хранителни стойности в 100гр.:
- Енергийна стойност: 1827kJ/442kcal;
- Общо мазнини: 25g;
- От които наситени: 4,5g;
- Въглехидрати: 60g;
- От които:
- Захари: 2,1g;
- Полиоли 15g;
- Фибри: 2,6g;
- Протеин: 7,6g;
- Сол: 0,41g.
Вафли с подсладител 4х30 гр.
Защо е полезно сусамовото семе?
Сусамът е добър източник на фибри – Редовната консумация на сусам увеличава приема на полезните хранителни влакна. Фибрите поддържат храносмилателното здраве и намаляват риска от сърдечни заболявания, някои видове рак, затлъстяване и диабет.
Понижава холестерола и триглицеридите – Сусамовите семена се състоят от 15% наситени мазнини, а 41% са полиненаситени, 39% мононенаситени мазнини. Изследвания показват, че консумацията на повече полиненаситени и мононаситени мазнини спрямо наситените помага за понижаване на холестерола и риска от сърдечни заболявания. В сусамовите семена има два вида растителни съединения лигнани и фитостероли, които също действат на холестерола.
Добър източник на растителни протеини – За да увеличите максимално приема на протеин, е препоръчнително да консумирате олющен сусам. Тези семенца са добър източник на протеини и аминокиселини, които могат да помогнат компенсирането на липсата на месо при вегетарианци и вегани.
Подобрява здравето на костите – В небелените сусамови семена има много голяма концентрация на полезни за костите вещества, като калций, магнезий, манган и цинк.
Подсилва имунната система – добър източник на няколко хранителни вещества от решаващо значение за имунната система – това са цинк, селен, мед, желязо, витамин В6 и витамин Е.
Подпомага здравето на щитовидната жлеза – Сусамовите семена са добър източник на селен, снабдявайки с 18% от дневните нужди тялото ни с 30 грама. Щитовидната жлеза съдържа най-високата концентрация на селен в тялото. Този минерал е жизненоважен за производството на хормони. В допълнение, желязото, медта, цинкът и витамин B6 също подпомагат производството на хормони от щитовидната жлеза.
Отзиви
Все още няма отзиви.