Описание
Фъдж с кокос 150 гр. – Био веган безгутенов фъдж с кокос 150 гр.
Състав:
(кравето мляко е заменено с кокос на прах)
Кокосова захар, кокос на прах,оризов сироп, изсушен кокос(7%), слънчогледов
протеин, гума арабика (акациеви фибри), натурален аромат.
Алергени:
- Сусамово семе и продукти от него.
Хранителни стойности в 100гр.:
- Енергийна стойност: 1714kJ / 407kcal;
- Мазнини: 16g;
- От които наситени: 14g;
- Въглехидрати: 60g;
- От които захари: 53g;
- Фибри: 3,3g;
- Протеин: 4,4g;
- Сол: 0,17g;
- Минерали:
- Калий: 463 mg (23%);
- Фосфор: 146 mg (21%);
- Магнезий: 58 mg (15%).
Оризовият сироп – един от най-старите известни подсладители
Оризовият сироп е традиционен подсладител и се използва широко, особено в Япония. Но сладкият сироп също се радва на нарастваща популярност и у нас. Наред с други неща, това е свързано с факта, че много хора търсят по-здравословни алтернативи на индустриалната захар. За страдащите от алергии има много алтернативи на фруктоза, поради което оризовият сироп често е интересен. С цвета си оризовият сироп напомня на пчелен мед или агаве сироп, за разлика от тях обаче той има натурална сладост. Оризовият сироп не съдържа фруктоза или глутен, поради това е подходящ като подсладител за хора с непоносимост към тях. За веганите може да послужи, като заместител на меда.
Оризовият сироп съдържа калий, магнезий и натрий, така че действа като тоник, включително за нервната система. Това може да помогне за повишаване на настроението в съответствие с промените в сезона. Освен това е храна, богата на желязо и калций, има два пъти повече количества мляко – може да се консумира и от възрастни хора, деца и бременни жени. Да подчертаем и факта, че оризовия сироп е с ниско съдържание на въглехидрати и захари (три пъти по-малко от рафинираната захар), следователно е нискокалоричен подсладител, предназначен за диети и спортисти.
Оризовият сироп има висок подслаждащ ефект, въпреки че не е толкова мощен като този на индустриалната захар. Той не попада толкова бързо в кръвта, така че не се появи глад за храна, предизвикан от захар. Ако искате да постигнете същия подслаждащ ефект като печенето с чиста захар, трябва да използвате по-голямо количество оризов сироп.
Отзиви
Все още няма отзиви.